Добри гости наричаха за здраве и берекет в Община Лясковец

Публикувано на чт, 22 Дек. 2022
207 четения

Да поздравят кмета и общинските служители с настъпващите празници в сградата на Община Лясковец дойдоха малки коледари от подготвителна група „Слънчо“ на ДГ „Радост“. Малките възпитаници на детската градина, се срещнаха пред елхата със стопанката на дома – кмета д-р Гецова и с общинските служители.

Предвождани от директорката Габриела Иванова и учителките си Пенка Койнакова и Петя Милкова, децата изпълниха песните „Коладе ладе“ и „Стани ми, стани, нине“, тропаха с геги, тропнаха и хорце и наричаха за берекет и мир в „таз къща“. Да е здрава и плодовита годината, да има светлина и уют във всеки дом, пожелаха още малчуганите. Чрез коледни стихове те пожелаха още да има мир и берекет, късмет и разбирателство през цялата година.

Станеникът и дружината му бяха поздравени от кмета, получиха и благодарности и благопожелания да са здрави и да намерят най-желаните подаръци под елхата. Освен парички от кмета и от общинска администрация, всички малки гостенчета получиха и подаръци с лакомства, които д-р Гецова беше подготвила за тях.

В същия ден още две коледарски групи огласиха сградата на Общината. Ученици от двете лясковски училища СУ „Максим Райкович“ и НУ „Цани Гинчев“ коледуваха в залата за поредното и последно за тази година заседание на Общински съвет-Лясковец. Третокласниците от гимназията бяха предвождани от своите класни ръководители Миленка Николова и Светла Бонева, а сборната формация коледари от началното училище придружиха учителите Емилия Пенчева и Галя Нотева. Коледарите от училищата също поднесоха програма и наричаха за здраве на местните парламентаристи, за берекет и успехи на града и общината и заслужиха благодарност, която изрази от името на всички общински съветници председателят на местния законодателен орган Георги Петров. Той също дари децата с така обичаните от тях сладки изкушения, след което добрите гости си тръгнаха с парички в торбата, които ще използват в училищата си за полезни инициативи.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново