Днес се навършват девет години от смъртта на командоса Шарков

Публикувано на вт, 14 мар. 2023
1151 четения

На деветата годишнина от смъртта на спецполицая Емил Шарков бе отдадена почит на героя пред паметната му плоча в Лясковец. Емил Шарков загина на 14 март 2014 година, докато изпълняваше служебния си дълг. Само на метри от СУ „Максим Райкович” в нашия град се разигра кървавата драма, в която командоса бе убит, а негови колеги бяха ранени. Трагедията с убития командос и Петко Стрелеца от Лясковец вече девет години не може и никога няма да бъде забравена. В памет на Шарков, Община Лясковец изгради паметен знак за първата годишнина от кончината му, който е поставен на фасадата на училищната сграда.

И тази година, когато се навършват девет години от смъртта на героя, му бе отдадена заслужена почит. Кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, директорът на училището Даниела Арабаджиева, учители и ученици от начален курс на обучение поднесоха цветя и в минута мълчание изразиха своето преклонение към трагично завършилия земния си път командос.

Възпоменателна визита правят всяка година и колегите и приятелите на Шарков от спецотряда, както и съпругата на командоса Милена, баща му, майка му и други близки от семейството. Ден преди навършване на деветата годишнина от смъртта на героя, венец бе поставен от съпругата му Милена Шаркова и тяхната дъщеря.

През годините, освен приятелите му от спецотряда за борба с тероризма, за поклонение са идвали и министри на вътрешните работи, директори на Главна дирекция „Национална полиция”, директорът на Областната дирекция във В. Търново и полицаи от различните структури.

Поклон пред Светлата му памет!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново