Дипломира се петият випуск на Филиала на МУ – Варна

Публикувано на пт, 6 окт. 2023
833 четения

20 абсолвенти – медицински сестри и акушерки, получиха дипломите си по време на тържествената церемония по дипломиране на петия випуск на Филиала в старата столица към Медицински университет – Варна. Събитието се състоя в читалище „Надежда – 1869“, а дипломите връчи ректорът на висшето училище проф. д-р Светослав Георгиев.
„Днешният тържествен ден отбелязва края на акедмичното ви обучение във Филиала към МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и началото на вашия професионален път. През годините на обучение вложихте много труд, постоянство и упоритост, за да усвоите знания и умения, необходими за професионалната ви реализация. Дипломите, които днес получавате, са заслужено признание за постигнатите резултати и са гаранция за отличната ви подготовка. Но те ви натоварват и с отговорност, която трябва да оправдаете пред хората, на които ще помагате. Уверен съм, че сте готови за това предизвикателство! Бъдете отговорни професионалисти, достойни и добри хора, всеотдайни и милосърдни в работата си! Честито дипломиране и на добър път“, заяви проф. д-р Светослав Георгиев.
Поздрав към абсолвентите отправиха зам.-кметът на В. Търново Нейко Генчев, зам. областният управител Валентин Михайлов и д-р Даниел Илиев – изпълнителен директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”.
Зам.-кметът Нейко Генчев връчи Старопрестолна грамота на доц. Диана Димитрова, която ръководи Филиала от разкриването му през 2015 г. до август тази година. Високото признание е за утвърждаването на Филиала и издигане престижа на МУ – Варна. Благодарност за положения труд към доц. Диана Димитрова отправи и директорът на Филиал В. Търново доц. д-р Весела Иванчева. „Благодаря за обичта и вдъхновението, за мотивацията и безкомпромисната компетентност, с която водихте Филиала към успех и просперитет“, заяви доц. д-р Весела Иванчева.
Част от церемонията бе и произнасянето на тържествената клетва от абсолвентите. А отличникът на Випуск 2023 година от професионално направление „Акушерка” Цветелина Димитрова сподели вълнението си пред академичното ръководство, своите преподаватели и колеги. „Днес започва нов етап от нашия живот. Етап, изцяло отдаден на грижата за здравето на нашите пациенти. През изминалите 4 г. ние не пестихме усилия да трупаме нови знания и умения. Изграждахме се като добри специалисти – акушерки и медицински сестри. Тук, във Филиал В. Търново израснахме като достойни млади хора, готови да се развиваме и да градим своето бъдеще, да се справяме с предизивкателствата както в професионален, така и в личен план. Вярвам, че всеки един от нас ще успее с труд, упоритост, борбен дух и търпение да се реализира в професията си“, заяви Цветелина Димитрова. Тя получи и плакет от ректора на МУ – Варна проф. д-р Светослав Георгиев. С най-висок успех сред абсолвентите в направление „Медицинска сестра“ е Ева Христова, която първа получи дипломата си, а след това и останалите абсолвенти.
На церемонията сред официалните гости бяха още директори на лечебни заведения, институции и др. Музикален поздрав към присъстващите отправиха талантите от G-STARS“ към Младежки дом В. Търново с ръководител Владимир Габров.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново