Детски турнир по футбол в гр. Елена

Публикувано на пн, 15 юни 2015
1117 четения

На 13 и 14 юни град Елена бе домакин за трети път поред на детски турнир по футбол в памет на дарители и деятели на футбола от града.

В надпреварата участваха отбори от Стара Загора, Плевен Габрово, Карлово, Дряново, Правец и Елена. Турнира бе открит от зам. кмета на Община Елена г-н Йордан Димитров. Отборите бяха разделени в две групи по четири отбора. Получиха се изключително интересни и оспорвани двубои. Срещите преминаваха в коректен тон без груби прояви. След изиграването на последните двубои от групите се оформиха и двойките за финалите. За 7-мо и 8-мо място играха съставите на ФК „Вечвой“ и ФК „Правец 99“, където тимът от Правец надделя с 0:2. В оспорван мач за 5-то и 6-то място се срещнаха тимовете на ФК „Локомотив Дряново“ и ФК „Левски Кралово“. След изключително оспорвани 90 минути срещата бе решена с дузпи, от които като победител с 5:4 излезе отбора от Дряново. Представители на домакините в лицето на ФК „Чумерна“ се изправиха в борба за третото място срещу отбора на „ФК Стара Загора“. След равностоен мач и греда след фал на Никола Хаджиев, победата се усмихна с 0:1 на старозагорци. ФК „Стара Загора“ е втори по сила след Берое и бяха един от фаворитите за първо място. Директор на школата е бившият голмайстор на „Берое“ и България, един от първите български футболисти заминали да играят в чужбина, заслужил майстор на спорта и играч на „Austria – Vienna” Петко Петков.

В спор за първото място миналогодишният първенец ФК „Гунди Плевен“ се изправи срещу отбора на ФК „Янтра 1999“ Габрово. След оспорван двубой и по-добра игра на момчетата от „Гунди“ те логично поведоха с 1:0, макар и в края на мача. Но радостта ми бе кратка. Не всякога логиката побеждава. Три минути преди последния съдийски сигнал, предвкусвайки вече победата, момчетата от Плевен проспаха положение пред тяхната врата и допуснаха изравнителен гол от габровци. Стигна се до изпълнение на дузпи. След двадесет дузпи по-точни бяха футболистите от Габрово и с резултат 8:9 (9:10) вдигнаха купата на турнира, връчена им лично от кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев.

С индивидуални награди бяха отличени и най-добре представилите се играчи. Призът за голмайстор на турнира отиде при Александър Ангелов от отбора на ФК „Гунди Плевен“. За най-добър нападате, полузащитник и защитник наградите взеха съответно Тодор Султанов от „Левски Карлово“, Радо Тодоров от ФК „Стара Загора“ и Алекс Маринов от ФК „Янтра 1919“ Габрово. Комплексната награда за най-добър играч на турнира грабна Никола Хаджиев от ФК „Чумерна“.

Гости на турнира бяха представители на Община Елена и роднини на почетените футболисти и деятели. Присъстваха също Георги Велинов, бивш председател на Зонален Съвет на БФС – Велико Търново и Страцимир Тинчев, бивш зам. председател на Зонален Съвет на БФС Велико Търново, работили дълги години с инициаторите на турнира – Румен Антонов и Иван Кънчев. Първенецът ФК „Янтра 1999“ Габрово получи купата лично от кмета на Община Елена. ФК „Гунди“ Плевен бяха наградени от Г. Велинов, ФК „Стара Загора“ от Хр. Захариев, ФК „Чумерна“ от Страцимир Тинчев, а индивидуалните награди бяха връчени от РУмен Антонов. Съдиите пък бяха наградени от Иван Кънчев – Пичурката.

Всички отбори изразиха задоволството си от участието в състезанието и изказаха ласкави думи към организаторите.

снимки : Петър Димов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново