Децата от община Лясковец рисуваха коледни честитки за четиринадесети път

Публикувано на пн, 12 Дек. 2022
286 четения

В четиринадесето издание на конкурса “Най-красива коледна картичка” участваха деца от детските градини и училищата на територията на община Лясковец. Тази година се изявиха художници от абсолютно всички детски и учебни заведения, като творбите, постъпили за оценка в общинска администрация, надвишаваха 200 броя. Част от картичките по традиция ще бъдат подарени на потребителите на Обществената трапезария и Домашния социален патронаж и ще зарадват с веселите си коледно-новогодишни сюжети възрастни, самотни и болни граждани ден преди Бъдни вечер.
Друга част от творенията и детските благопожелания ще отпътуват с поздрав към приятели и колеги на общинска администрация. Най-добрите четири честитки са за Президента, за неговото вице, за Председателя на Народното събрание и Министър-председателя. Те са класирани съответно на първо, второ, трето и четвърто място и са дело на третокласничката Сияна Минева от СУ “М. Райкович”, на Ралица Стаматова и Илия Иванов от ДГ “Пчелица” и на Николета Георгиева от ДГ “Радост”.
В топ 30 влизат още честитки, които ще поздравят министри, депутати от нашия регион, както и председателя на управителния съвет на НСОРБ и кмет на В. Търново инж. Панов, областния управител инж. Гугучков, началника на инспектората по образование инж. Личева, председателя на учителския синдикат д.ик.н. Янка Такева, митрополит Григорий и други. Авторите на 30-те най-красиви картички се отзоваха заедно със своите учители и родители на поканата на кмета д-р Гецова за откриване на изложба от творенията им и награждаване за старанието им. Кметът и журиращата комисия общински служители посрещнаха малчуганите в залата на общината и бе обявено при кого отива картичката на всяко едно от 30-те деца. Д-р Гецова лично им благодари, връчи грамоти и лакомства и традиционно се снима с най-добрите художници, получили висока оценка от комисията в тазгодишното 14-о издание на общинския конкурс.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново