Децата от лясковската ДГ „Пчелица“ представиха изложба за Деня на детето

Публикувано на чт, 1 юни 2023
176 четения

В навечерието на Деня на детето лясковската ДГ „Пчелица“ представи първата си „Изложба на открито”. Идеята за експозицията от детски рисунки бе посветена на международния празник на малчуганите и обособяването й даде равни възможности на всички деца да участват в инициативата като художници. Творбите на децата целят да зарадват родителите им, както и жителите и гостите на град Лясковец.

„В детската градина растат и творят талантливи деца, които участват в много конкурси, но техните рисунки не са излагани досега в детската градина. Сега искаме да дадем публичност на нашите таланти“, сподели директорът Анка Иванова.

Рисунките на всички деца са изложени на оградата на детската градина, а успоредно с представянето на експозицията протече и традиционният за детското заведение Ден на отворените врати. Деца от подготвителната група пък влязоха в ролите на директор на детската градина, на учител, счетоводител, касиер-домакин, готвач, медицинска сестра и помощник-възпитател. Децата с желание и ентусиазъм приеха да извършват дейностите на екипа, който се грижи за тях.

След обяд празнично бяха изпратени от детската градина бъдещите първокласници от четвърта възрастова група „Мечо Пух“. Децата пяха и казваха стихове за детството и раздялата с детската градина и учителите си. Накрая директорът връчи удостоверенията за завършен първи етап от образователната система – задължително предучилищно образование. Анка Иванова отправи своите слова към децата, техните родители и учители и връчи грамоти на Галина Йорданова и Миглена Караджова – старши учители на отиващите в първи клас деца, както и на техния помощник-възпитател Денка Гочева, била също с децата в продължение на четири години. Децата, учителите и родителите бяха поздравени също и от госта на тържественото изпращане д-р Гецова, както и от директорите на началното училище и гимназията, в които на есен ще учат. Бъдещите първолаци получиха от тях подаръци – книжки за оцветяване и с различни приказки. За деня на детето Община Лясковец отново се погрижи всички деца от групите в детската градина да получат подаръци играчки, с които всяка година се обновяват игровите им кътове.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново