Децата от Драгижевската певческа група „Китчица“ спечелиха златото на фестивала „Фолкстраж”

Публикувано на пн, 16 окт. 2023
601 четения

Кулинарният фестивал „Житената питка“ и певческият конкурс „Фолкстраж“ се проведоха в съседната ни община Стражица. За единадесета поредна година празникът беше посветен на хляба и творчеството на Ангел Каралийчев. Заедно с него се проведе и шестото издание на певческата надпревара, наречена „Фолкстраж“.

Десетки участници се събраха на 14 октомври на градския пазар, където на специално организирани щандове и сцена, се изявиха самодейни състави от региона и страната. И тази година имаше невероятно разнообразие от печива и гозби, песни и танци…

За най-сръчните кулинарни майстори и талантливи певци имаше награди.

Във фолклорната конкурсна програма се изявиха и нашите млади певици от драгижевското читалище „Развитие-1894“. Детската фолклорна група „Китчица“, с художествен ръководител Стефан Желязков завоюва златен медал в своята категория изпълнители, а малката певица Никол Стоянова спечели второ място при индивидуалните изпълнители до 16-годишни. По-възрастните певици от Групата за обработен фолклор „Детелина“ при пенсионерски клуб „Вяра“ също записаха участие във фестивала на стражичани, посветен на хляба и Каралийчевите произведения. Драгижевчани се включиха също и в кулинарната част на празника и представиха селото си достойно, с богат щанд от различни тестени изделия – питки, кексове, мъфини, щрудел и много други.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново