Деца от шест общини участваха във футболен турнир и се бориха за Купата на кмета на Лясковец

Публикувано на нд, 23 юни 2024
66 четения

 

Местният футболен клуб „Левски – Лясковец“ реализира в празничната десетдневка за Петровден голям детски турнир. Клубът бе подкрепен от общинското ръководство за организиране на спортната надпревара, като участващите отбори деца на 11- 12-годишна възраст се конкурираха кой ще грабне Купата на кмета. Във футболния турнир се включиха школи на ФК „Етър“, Велико Търново, ОФК „Локомотив“ – гр. Горна Оряховица, ФК „Лато“-Алеково, Свищов, ФК „Левски“ Стражица, ОФК „Павликени“ и домакините от ФК „Левски-Лясковец“.

На стадион „Михаил Алексиев“ в гр. Лясковец протекоха срещите между отборите. След изиграните срещи в груповата фаза, до финалния мач достигнаха отборите на „Етър” Велико Търново и „Локомотив” Горна Оряховица. В оспорван и интригуващ мач, селекцията, водена от треньорите Владимир Русев и Тодор Бакърджиев, надделя с 2:0 и така купата за първо място замина за Горна Оряховица. Трети в класацията се подредиха футболистите от Свищовско, четвърти са домакините от Лясковец, а пети и шести съответно стражишкия и павликенския тим.

Кметът на Община Лясковец Васил Христов награди всички с купи, медали и грамоти, а статуетки получиха индивидуално няколко футболисти. От лясковския турнир със специални награди си тръгнаха най-добрият вратар Мартин Бернардов от „Лато”, най-добър защитник е Никола Методиев от ФК „Левски – Лясковец”, най-добър халф е Мартин Димитров от „Павликени”. Индивидуални награди заслужиха и Анджи Иванов от стражишкия ФК „Левски”, който получи статуетка за най-добър нападател, а наградата Играч на турнира е за Никола Недев от ОФК „Локомотив”, Г. Оряховица.

Кметът Васил Христов приветства децата за избора им да се занимават със спорт, който ще ги направи по-силни, ще кали характерите им и ще ги научи да работят в екип.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново