Деца от лясковския Център за социална рехабилитация и интеграция с Коледна изложба

Публикувано на вт, 8 Дек. 2015
791 четения

В Лясковец децата, работещи в Центъра за социална рехабилитация и интеграция, твориха честитки с коледни мотиви за светлия празник. С децата в продължение на месеци се занимават трудотерапевтът Антоанета Коеджикова, педагогът Кремена Пенова и специалистите Петя Радославова и Велислава Сирмова. Под ръководството на своите преподаватели малките сръчковци подеха инициативата за Коледната изложба. Експозицията от творбите на децата бе подредена вчера в сградата на общината. Изложиха около 20 картички

и всеки посетител може да разгледа творенията им до Коледа. Авторите на красивите произведения са ученици от втори и трети клас при СОУ „М. Райкович“, гр. Лясковец и джулюнското ОУ „П.Р.Славейков“.

Кметът на община Лясковец д-р Гецова покани ръководителите и майсторите на картичките в общината, за да ги поздрави и да им връчи подаръци. Малките творци имаха възможност лично да се запознаят с кмета и да видят кабинета на градоначалника, както и да научат повече за града, за символите – ключа, знамето и кметската огърлица. Д-р Гецова почерпи децата, а те й подариха една от картичките с дълго послание от всички тях. На изпроводяк се снимаха за спомен, а кметът им пожела най-големите кутии под елхата и все така ползотворно да работят за предстоящите празници през Новата година. Като отговорни и големи граждани те обещаха да се включат във Великденска изложба, майски празници, рисунки с логото на Лясковец за празника Петровден и др.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново