Делегация от Община Павликени гостува за празника на руския град Стародуб

Публикувано на чт, 28 Сеп. 2017
455 четения

Дърво на приятелството в руския град Стародуб засадиха  кметовете  на Павликени инж.Емануил Манолов и на домакините  Дмитрий Винокуров. Дъбът е знак на дружбата между руския и българския народ и ще расте в градския парк на Стародуб измежду столетни брястове, кленове и липи. Инж. Емануил Манолов заедно със заместник-кметовете инж. Анастасия Вачева и инж. Венцислав Иванов бяха почетни гости по време на празника на  руския град , който се чества на  22 септември 2017 г..

Празничната програмата под надслов “Град на младостта ми”, започна с издигане на знамето на централния площад “Съветски”, след което военен духов оркестър изпълни пурпури от известни маршове. В тържеството, което прерасна в манифестация, се включиха и ученици от детската художествена школа, военни, представители на администрацията и др.

Дмитрий Винокуров поздрави всички граждани по случай 937-та годишнина от основаването на града и 74-та годишнина от освобождението му от фашистките завоеватели. От официалната трибуна се обърна с приветствие към домакините и инж.Манолов.

„Побратимяването между Стародуб и Павликени за нас означава много нови възможности за културен обмен и икономически обмен, за разменяне на идеи в социалната сфера, на спортни отбори и самодейни състави. В наши ръце е да превърнем договора за побратимяване в основа за съвместна работа от полза за нашите два народа“, каза инж.Манолов. Двата града подписаха споразумение за партньорство на 29 юни. Павликени е първият побратим град за Стародуб.

Официалните лица поднесоха цветя пред мемориали и паметници на войници, загинали по време на Втората световна война. В дните на своето гостуване, българската група разгледа сгради на училища, полигона на местния авиоклуб, фабрики, земеделски полета и др.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново