Делегация от Белгородския национален университет пристига във ВТУ

Публикувано на ср, 18 Апр. 2018
101 четения

От 19 до 21 април 2018 г. на официално посещение във Великотърновския университет ще бъде делегация от Белгородския университет, водена от неговия ректор проф. Олег Николаевич Полухин. В делегацията са включени деканът на Юридическия факултет на Белгородския университет проф. Евгений Тонков, проф. Елена Сафронова, преподавател в същия факултет, както и трима студенти, вокални изпълнители.
Двата университета имат успешен договор за сътрудничество, който предвижда обмен на студенти и преподаватели, участия в международни прояви и съвместни проекти. И в момента четирима студенти от Юридическия факултет на Белгородския университет са на обучение във Великотърновския университет.
Програмата на гостите предвижда работна среща на ректорите проф. д-р Христо Бонджолов и проф. Олег Николаевич Полухин, на която ще бъде обсъдено бъдещото сътрудничество, подписване на документи по Еразъм +, както и споразумение за създаване на Център за трансгранични правни изследвания.
На 19 април от 9,30 ч. в зала „Европа“ ще се проведе кръгла маса, посветена на 140-годишнината от Освобождението на България от османско владичество и приемане на Търновската конституция, в която участие ще вземат представителите на Белгородския университет и близо 30 преподаватели и докторанти от Юридическия и Историческия факултет на Великотърновския университет. Приветствия и доклади ще изнесат ректорите на двата университета и деканите на Юридическите факултети. Студентите, които са включени в официалната делегация, ще изнесат концерт от популярни руски народни песни и романси от 15,30 ч. същия ден в БИЦ на 5. корпус на Великотърновския университет.
На 20 април от 10.00 ч. в Музей Възраждане и Учредително събрание гостите ще присъстват на тържественото връчване на дипломите на завършилите студенти от Юридическия факултет. Абсолвентите от випуск 2017 са 101, от които17 отлични студенти.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново