Даниел Панов е носител на награда „Кмет на годината“ за общини с ин-витро програми

Публикувано на пт, 16 Ное. 2018
525 четения

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е носителят на наградата „Кмет на годината“ за големи общини с ин-витро програми, насърчаващи асистираната репродукция. Националният конкурс бе организиран от информационна агенция „Кмета.bg – Порталът на българските общини“, а резултатите бяха определени след гласовете на стотици хиляди българи, дали своя вот на сайта на медията. В категорията „Ин витро програми“ награди получиха още кметовете на Троян и Тутракан – Донка Михайлов и д-р Димитър Стефанов, в разделите за средни и малки общини.
Даниел Панов благодари на великотърновци за подкрепата и подчерта, е наградата доказва съпричастността и подкрепата, която цялото общество в Старата столица оказва за асистираната репродукция.
„Програмата и общинският фонд „Ин витро“ във Велико Търново стартираха през 2011 година, а от 2012 година увеличихме финансирането и всяка година общината отделя минимум 70 000 лева за подкрепа за двойки с репродуктивни проблеми. Близо 60 вече са бебетата, които са се родили в семейства, включени в нашата програма. Помага ни и бизнесът, както и неправителствените организации. Тази награда е за Велико Търново, за екипа ми в общинската администрация и за всички, които насърчават асистираната репродукция. Поздравявам всички колеги кметове, които подкрепят ин-витро процедурите и нека все повече общини създадат програми от този тип“, коментира Даниел Панов.
Градоначалникът на старата столица благодари и на екипа на „Kmeta.bg“ и подчерта, че медията дава обективна оценка за живота в общините, постиженията и добрите примери, както и че помага за решаването на конкретни проблеми.

Снимка: kmeta.bg

loading...
Пътни строежи - Велико Търново