БСП водят в 9 от 10-те общини, благодарят на избирателите

Публикувано на пн, 13 май 2013
1559 четения

“Искам да благодарим на гражданите, защото те преодоляха липсата на перспектива, отчаянието, страха и гласуваха. Това заяви водачът на листата на “Коалиция за България” Мариана Бояджиева на пресконференция часове, след като стана ясно, че форматът печели изборите в областта с 5364 гласа или с 4,5 % преднина пред ГЕРБ.

Благодарим за тази висока активност, която минимизира възможността за манипулиране и подмяна на вота в региона. Ние имаме 38 330 гласа, което е 32,4 % от всички действителни гласове, а на ГЕРБ са 32 966 гласа, или 27,87 %, посочи Бояджиева. От “Коалиция за България” обявиха, че са победили в 9 от 10 общини във великотърновска област. Във Велико Търново разликата в полза на ГЕРБ е около 1000 гласа. В Горна Оряховица “Коалиция за България” има с 921 гласа повече, в Елена с 247, в Златарица – 198, Лясковец – 393, Павликени – 1 620, Полски Тръмбеш – 921, Свищов – 1 210, Стражица – 556 и Сухиндол – 309.

Методите, по които ГЕРБ работят и манипулират изборите, и които излязоха наяве преди дни, трябваше да станат известни много по-рано. Тези предварително напечатани бюлетини, с които най-вероятно са щели да бъдат манипулирани и тези избори в определени райони на страната, показаха че тези методи са отработвани и най-вероятно са били използвани в кампанията за местните избори през 2011 година., коментира Николай Илчев, четвърти в листата на “Коалиция за България”.

“Проведохме стотици срещи с жителите на областта. Чухме много мъка, болка и отчаяние заради липсата на работа, по-добри доходи и перспектива. Оставихме нашата платформа оставена до последния момент. Смятаме, че това което чухме като мнения е много важно и тези въпроси ке бъдат приоритетни за нас”, заяви Бояджиева.

По устава на БСП като народен представител тя няма право да заема постовете на областен и общински председател на червената партия, за това в най-скоро време ще бъдат насрочени съответните форуми, на които ще бъдат направени промени. В Общинския съвет нейното място ще заеме Лидия Прокопова.

Весела КЪНЧЕВА
видео Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново