Бившите ректори станаха почетни членове на Центъра за развитие на ВТУ

Публикувано на вт, 17 Февр. 2015
909 четения

Бивши ректори станаха почетни членове на Центъра за развитие на Великотърновския университет. Новото звено беше създадено с решение на Академичния съвет през миналата година, а вчера то проведе първото си заседание. Преди време за директор на центъра беше избран проф. д-р Георги Камарашев.

В работата ще му помагат и ректорите от предишни мандати доц. д-р Владимир Попов, проф. дфн Станьо Георгиев, проф. дин Иван Стоянов и проф. дфн Иван Харалампиев.

Мисията на центъра е да подпомага ръководството на ВТУ в дейността му за постигане на основните национални и европейски приоритети за прогрес на образованието и изграждане на икономика, базирана на знанието. Екипът ще съдейства за развитието и обогатяването на академичните образователни и изследователски програми в партньорство с бизнеса, публичните администрации и международната академична общност.

На първото си заседание Центърът за развитие обсъди и прие своята стратегия и план за работа. Основните задачи са да прави проучвания и да предлага концепции и идеи за развитието на университета, да разработва стратегии и програми за развитие на вуза и да взема пряко участие в тяхното реализиране.

Златина ДИМИТРОВА
сн. Център за развитие на ВТУ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново