Безплатни закуски получават 13 деца в Горна Оряховица

Публикувано на пн, 12 Сеп. 2016
207 четения

За  пореден път младежите от сдружение „С вяра в доброто” осигуряват безплатни закуски на ученици от социално слаби семейства. Тази учебна година 13 деца  от 2 до 11 клас ще получат талони на стойност по 2,50 лв. и с тях могат да си купуват по две закуски от баничарница в центъра на града. Според  председателя на сдружението Лъчезар Любенов, младежите осигуряват целогодишно топла вечеря от кулинарен магазин и на двама пенсионери. Сдружението огранизира благотворителна кампания за събиране на учебни пособия. Засега има две деца, на които ще се помогне при подготовката на учебната година.

Постоянни са благотворителните каузи на „С вяра в доброто”. За Коледа младежите организират благотворителен базар. Те сами изработват играчки и сувенири, а в инициативата се включват техни приятели и свещеници от цялата област.  В благотворителната кауза  се включват и българи в чужбина, които даряват пари в сметката на сдружението. Близнаците Йоан и Христо, братчетата Александър и Християн, Мариянка, Мартин, Габриела, Сашко са част от десетките децата и младежите, на които „С вяра в доброто” е помогнало в труден момент. Отделно са възрастните и болните хора, инвалидите и самотните майки, за които добротворците се грижат постоянно. С годините все повече хора подкрепят сдружението.

Минаха вече доста години, откакто младежите помагат като сдружение в Горна Оряховица и областта. Идеята да се съберат като група възниква спонтанно, а организатор е Лъчезар Любенов. Виждат как в София младежи събрали пари и купили с тях хранителни продукти, които раздават по улиците на самотни и възрастни хора. Това амбицира младите хора в Горна Оряховица и те решават да организират първата си благотворителна кампания. Дават им стая в читалище „Напредък”, където да се срещат и събират дрехи и храни за нуждаещите се. Така реализират успешно първата си акция, като раздават 50 хранителни пакети на бедни съграждани. Лъчезар смята, че ако човек носи доброто в себе си, може да направи всичко. То те кара да правиш все повече добрини, смята председателят на „С вяра в доброто”. Трогателна е срещата с волейболната легенда Тодор Великов, останал без ток и вода заради неплатени сметки и на инвалидна количка на шестия етаж на жилищен блок. Младежите събират пари и плащат дълговете. Помагат и на Красимира Ботанакова, която страда от множествена склероза и се нуждае от болнично лечение и обзавеждане на апартамента. За кратко време младежите намират мебели и подреждат жилището на Красимира. На жеста на сдружението се озовават и строителни фирми, които даряват дърва за огрев на нуждаещи се.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново