Антъни Иванов стана почетен гражданин на Павликени

Публикувано на нд, 30 юни 2019
505 четения

Плувецът Антъни Иванов е новият почетен гражданин на Павликени. По случай 76-а годишнина от обявяването на града с плакети бяха отличени още управителят на МБАЛ-Павликени д-р Ренета Кръстева и педагогът Григор Неделчев. Официалната церемония по връчване на отличията се проведе на 29 юни – празника на Павликени. Тържеството започна с издигането на знамената на Република България, Европейския съюз и Община Павликени.

„Под закрилата на светите апостоли Петър и Павел градът ни се разраства и разхубавява, посреща хубави хора и дава уют на своите граждани. С всяка следваща година нашият общ дом добавя по нещо в историята си, но и гради важни придобивки за настоящето и бъдещето“, заяви кметът инж. Емануил Манолов. И допълни, че по традиция на 29 юни се отличават значими личности – съзидатели, записали имената си в историята на античния и вечен град. За изключителните му постижения в спорта и подкрепата към младите спортисти Антъни Иванов беше удостоен със званието „Почетен гражданин на град Павликени“. Той е израснал в града и поставил началото на спортната си кариера в ОФК „Павликени“, след което започва да тренира плуване. От години Антъни Иванов при всички възможни случаи тренира в покрития плувен басейн в града. Съвместно с баща си Антон Иванов организират две възрастови групи от деца от Павликени и ги тренират. „Авторитетът на Антъни е стимул за децата от нашия град да тренират упорито и да постигат добри резултати“, мотивира инж. Манолов своето предложение.

За всеотдайната си работа и постигнатите професионални успехи в МБАЛ-Павликени с едностранен плакет беше удостоен управителят на болницата д-р Ренета Кръстева. За своята отдаденост на педагогическата работа и високите си резултати в учебно-възпитателната работа с плакет беше удостоен и Григор Неделчев.

Празникът на Павликени уважиха народните представители Весела Лечева и Валентин Ламбев, зам.-областните управители инж. Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева, аташето на Генералното консулство на Руската федерация в Русе Владимир Токтаев, кметове и секретари на общини, представители на държавни институции и други. Сред официалните гости бяха и делегации от румънския град Болдещ Скаени, водена от кмета Константин Букурую, и от полския град Ломжа, начело със заместник-кмета Анджей Стипулковски. Благослов за града отслужи митрополит Григорий.

„Павликени се утвърди като един от двигателите на развитието на региона“, обърна се към домакините народният представител Весела Лечева, която пожела днешните поколения да надградят мечтите на предците си за благополучие на града.

„Пожелавам стабилност и благоденствие на града. Нека има винаги уют, мир и топлина във вашите домове“, обърна се към павликенчани генералният консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов с поздравителен адрес, прочетен от аташето Владимир Токтаев. Делегацията от полския град Ломжа също поздрави павликенчани.

Празничната програма завърши с концерт на Фолклорен ансамбъл „Пирин“ в Летния театър в града.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново