Актьори от козаревската трупа и младата певица Кристина Енчева поднесоха на лясковчани вълнуваща литературно-музикална вечер

Публикувано на вт, 25 юни 2024
125 четения

Поетично-музикален спектакъл представиха на лясковска сцена актьорите от козаревската трупа „Парашкев Парашкевов“. Спектакълът е направен под режисурата на Йордан Сираков и е посветен на 125-ата годишнина от създаването на читалище „Земеделец-1899“ в село Козаревец, която бе отбелязана преди два месеца. Рециталът с лирични български стихове на наши автори класици и стихове на съвременни поети, протече под музикалния съпровод на пиано, в изпълнение на Самуил Радков. На лясковска сцена 12 актьора представиха стихове на Блага Димитрова, Радой Ралин, Стефан Цанев, Богомил Райнов, Елин Пелин.

В света на поп и джаз пеенето пък публиката потопи съвсем младата певица Кристина Енчева, възпитаник на музикалния педагог Стела Дойкова. Момичето е само на 13 години, но вече има куп награди от участия на наша и на чужда сцена. Тя представи за доброто предпразнично настроение на жителите на Лясковец любими български песни – на голямата Богдана Карадочева, на Петя Буюклиева, на Нели Рангелова, на Революция Z, пя на полски и френски и завърши с послание към публиката да бъдем по-добри хора, да си помагаме и да се обичаме. За две години Кристина Енчева е спечелила множество призови места от национални и международни конкурси в страната и в чужбина. Част от наградите за последните месеци са най-голямата награда на конкурса Голдън войс в Малта – Джуниър Гран При. От съседна Румъния печели Трофей Гран При от Международния фестивал „Златното лале“. Има награди от конкурси в Хисаря, Банкя, Балчик, София, Ямбол, Несебър, както и от престижни гръцки и испански конкурси. Само преди няколко дни Криси се е завърнала от Испания, където печели Платинен трофей и Диплом за най-добър млад артист. Наградата й е връчена в двореца Лонгория в Мадрид.

Гости на празничния концерт бяха председателят на общинския съвет Сергей Добрев, заместник-кметовете Емилия Жилиева и инж. Деница Коева, общински съветници, секретаря на общината Емилия Иванова, директори от администрацията, граждани. Заместник-кметът Емилия Жилиева поздрави актьорите от трупата и малката голяма певица за таланта, за труда им, за всеотдайността, с която покоряват сцените и им пожела още много успехи в бъдеще. Тя поднесе благодарствени адреси от името на кмета Васил Христов и не скри своето възхищение към таланта на творците.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново