8636 лв. в помощ на трима болни търновци събраха с инициативата “За децата от децата”

Публикувано на пн, 20 Ное. 2017
190 четения

8636 лв. в помощ на трима великотърновци, които се нуждаят от спешно лечение,

събраха с благотворителната инициатива “За децата от децата”. Средствата ще бъдат поделени и ще бъдат преведени по сметките на младата юристка Миглена Нечева, 12-годишният Стилиян Колев и Никол Георгиева на 13 г. Това отчетоха в Световния ден на детето организаторите на компанията Иванина Янкова, Венцислав Спирдонов и Румен Петров.

Залата на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” едва побра многобройната публика, която дойде, за да подкрепи благородната кауза. На сцената в пищния концерт спектакъл излязоха над 100 таланти от детските градини, училищата, творчески, танцови и музикални школи.

Близо 5400 лв. са събрани от продажбата на поканите за концерта, които възпитаници на детските градини в Общината изработиха сами. 2600 лв. от дарените средства са преведени по банков път, а 636 лв. са постъпили в дарителниците на място, съобщи Иванина Янкова, която е координатор на Регионалния съвет на КНСБ – Велико Търново и един от инициаторите на кампанията. Тя благодари на участниците в концерта и на всички търновци с добри сърца, които са подкрепили каузата.

“За мен сумата, която е събрана, е едно добро начало, но съм убеден, че Велико Търново може да постигне и повече. Затова искам тази инициатива да се превърне в традиция. Освен средствата, които успяхме да съберем в помощ на хората в нужда, постигнахме още нещо – това е чувството, което остана у децата, участвали в концерта, че правят добро. Тази част от възпитанието е много важна за тях и те наистина бяха щастливи”, сподели председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

Директорът на Младежкия дом Румен Петров припомни, че това не е първото подобно събитие и че в бъдеще ще има още много такива. „Аз съм изключително радостен, че децата, гражданите на Велико Търново, преподавателите от школите, учителите проявиха изключителна съпричастност и нямаше необходимост от дълги разговори, за да приемат нашата покана и да протегнем ръка на тези деца, които са в нужда”, посочи той.

Следващото подобно събитие ще се проведе в началото на 2018 г., а целта е да бъде създаден специален фонд за лечение на болни деца, споделиха организаторите на кампанията “От децата за децата”.

Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново