76-годишен мъж с COVID-19 е приет за лечение в болницата в Г. Оряховица

Публикувано на пт, 3 Апр. 2020
4182 четения

Мъж на 76 г. е регистриран с коронавирус в Горна Оряховица. Това обяви началникът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Това е четвъртият случай за региона. Мъжът първоначално е постъпил с пневмония в МБАЛ „Свети Иван Рилски, като резултатите му за COVID-19 са дали положителен резултат. Лечението му ще продължи в същата болница, издирват се лицата, с които е бил контактен.

Вчера в “Пирогов” е постъпило 4-годишно дете от В. Търново с двустранна бронхопневмония и с изливи в белите дробове. Все още не е интубирано и се чакат резултатите дали става  въпрос за коронавирус, посочи още ген. Мутафчийски.

Общият брой на заразените с COVID-19 у нас е 477 души. Новите заболели са 28 лица, от които 8 са приети в болница. Сред зарзение има и двама депутати. През изминалото денонищие има нов смъртен случай в Стара Загора на 81-годишен пациент, приет в тежко състояние и усложнения от диабет. Излекуваните и изписаните пациетни са 30. Вчера от болницата във В. Търново беше изписана лекарката, която постъпи за лечение на 25 март. Тя е била с клинично подобряване, направен и е тест, който е показал отрицателни резултати. Следващите 28 дни тя ще остане под домашна изолация и ще бъде наблюдавана от личния си лекар. След изтичането на карантината ще и бъде направен още един тест.

Другите двама заразени във Велико Търново са на лечение в болницата и състоянието им се подобрява.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново