47 плувци се състезаваха край Лясковец в Пети маратон на името на Добри Динев

Публикувано на пн, 29 Юли 2019
505 четения

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пети Национален плувен маратон бе организиран в Лясковец в последния уикенд на юли. Маратонът, посветен на гиганта в синия спорт стана традиция и брои вече пет успешни реализации в своята история. Той се организира от Община Лясковец, плувен клуб „Етър” и фирма „Делфина”. Надпреварата с национално значение носи името на легендарния български плувец Добри Динев – мaйcтop нa дългитe плyвaния, с 6 рекорда зa „Книгaтa на Гинec”. В памет на известния български спортист, организаторите учредиха почетен плувен маратон, който по традиция се провежда на лясковския микроязовир „Костимял”.

Организаторите отчитат, че с всяка година, интересът към спортната инициатива нараства. Тази година плувците, изявили желание да участват бяха 47 души – мъже и жени. Събитието уважиха кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, секретарят на Общината Мариян Паскалев, а почетен гост беше и съпругата на Добри Динев – Маргарита Динева.

Всички yчacтници пoлyчиха тeниcкa и аксесоар за плуване, а отличените на първите три места се окичиха и с медали, които бяха осигурени от Община Лясковец. Кметът д-р Гецова връчи отличията на победителите. В първа група ветерани от 30-39 години мъже на 2000 м., приза за 1-во място взе Ненчо Колев от Велико Търново, с време 38,40 мин. На 2-ро място се класира Андрей Велчев от София, с време 42,05 мин, а трети разстоянието преплува Павлин Пламенов Петров от Варна, с четири минути след втория. При ветераните на възраст 40-49 години на 2000 м., участниците бяха осем. Призьор стана Димитър Ангелов Димитров от Долно Градище, с време 35,44 мин. На 2-ро място се подреди софиянецът Ивайло Тунчев, с време 37,20 мин. Трети се класира Борислав Иванов от Сандански, с време 38,40 мин. В трета група Ветерани 50-59 години мъже на 1000 м., се състезаваха 15 души. Тук най-добър беше Валентин Митрев от Сандански, който приключи надпреварата с време 16,11 мин. След него е съгражданинът му Георги Булакиев с време 16,40 мин, а за третото място се пребори Ивелин Иванов от Русе, само с една минута след втория. При жените в групата на 50-59 годишните на 1000 м., Людмила Белчева е фаворит – тя се класира на призовото място. При четвърта група – ветерани над 60 години мъже на 1000 м., участниците в съревнованието бяха 8 души. При най-възрастните приза за първо място взе Николай Хаджиев от Русе, преплувал разстоянието за време 20,15 мин. Втори е Николай Чаркчиев от Сандански с време 25,55 мин., а с време 27,20 – трето място заслужи варненецът Стоян Тодоров.

След успешното представяне на ветераните, в петата национална надпревара се впуснаха и много мъже и жени, плували на дистанцията от 5000 м. При мъжете първенец е Александър Божилов от София с време 1,05,50 ч. Само на 3 минути разлика след него е Благовест Стоилов от Димитровград, а с осем минути след него се класира третият – Веселин Александров от Варна. Четири дами отсрамиха нежния пол и се класираха по следния начин – първа е Ивет Шумкова от  Варна, с време 1,18,14 ч. Софиянките Мира Георгиева и Весела Димитрова приключиха с близки времена и се наредиха съответно втора и трета с време 1,21,36 ч. и 1,22,01 ч.. На 4-то място с 12 минути разлика след третата състезателка се класира Пресияна Атанасова от Русе.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново