350 броя изследвания на костната плътност са направени в МБАЛ “Св. Иван Рилски”

Публикувано на пн, 4 Дек. 2023
250 четения

350 броя изследвания на костната плътност са извършени през изтичащата година в Отделението по образна диагностика в МБАЛ „Свети Иван Рилски”, отчита началникът на отделението д-р Галя Дачева. Пациентите, които се изследваха за наличие на остеопороза, са били от Габрово, Троян, Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Стражица, Павликени, Свищов, Златарица, Елена, Сухиндол.
„Кампанията с промоционални цени продължи три месеца и успя да обхване почти два пъти повече жени. Тя бе придружена с разяснения за важността и значението на навременното установяване на проблема и необходимостта от търсене на причините , които са го предизвикали и започване на адекватно лечение.”, допълва д-р Дачева.
През настоящата година се отчита ръст на извършените компютър – томографски изследвания по РЗОК – 889 бр., като прецизното им и навременно изпълнение и въвеждането на инжектор при контрастните, е предпоставка все повече специалисти от региона да насочват пациентите си към отделението.
„ Продължава съвместната ни работа с филиала на ЦСМП – Велико Търново в града, като денонощно се извършват конвенционални рентгенови и компютър – томографски изследвания. Тези добри резултати определят 2023 г. като успешна за отделението и са стимул за подобряването им през предстоящата, като ще се търсят начини за повишаване на постиженията”, коментира още д-р Дачева.
Догодина се обмисля възможността в отделението да започнат да се извършват рентгенови изследвания на зъби – конвенционални снимки и ортопантомография.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново