3 600 яйца са осигурени за втория празник на яйцето в Павликени

Публикувано на вт, 28 Апр. 2015
584 четения

Над 3 600 яйца ще бъдат изядени по време на втория празник на яйцето в Павликени, който ще се проведе на 1 май. Те са осигурени от местна фирма, която е сред най-големите производители на яйца и фуражи в страната.

Мотото на празника отново ще бъде „Едно яйце- много възможности”, съобщи кметът на общината инж. Емануил Манолов. Програмата на уникалната кулинарна фиеста, която ще започне в 10.00 часа, включва конкурс за най-добре приготвени предястие, основно ястие и десерт с яйца, които ще бъдат оценявани от жури с председател Иван Звездев, концерти на самодейните състави от региона, игри, сувенирни щандове и десетки атракции. Най-добрите в кулинарната надпревара и игрите ще получат златни и сребърни яйца от бижутера на звездите Константин Костов, който вече е изработил около 20 миниатюрни яйца.

За втора поредна година жителите и гостите на Павликени ще имат възможността да опитат от майсторските омлети на готвачката Елена Божанова. Ще бъдат демонстрирани занаяти, свързани с яйцето, ще има базар за сувенири, цветя и сладки изделия.

Водещ на празника ще бъде популярният шоумен Венци Мартинов, а специален гост- певицата Гергана. Публиката ще се наслади на изпълненията на европейските шампиони в стил „Джаз” танцьорите Ина Матеева и Кристофър – Александър Петров. Вечерта пък ще забият местните рок групи. „С моя син Александър усилено репетираме и ще се включим във втората част на концерта на група „Нойз”. Той ще смени титулярния барабанист, а аз басиста”, обясни инж. Емануил Манолов, който се слави като запален рокааджия.

За гостите на града тази година е предвидена безплатна разходка с автобус в Античния керамичен център, историческия музей и зоопаарка в Павликени.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново