1940 лв. за лечението на малкия Слави събраха търновски ученици

Публикувано на вт, 10 мар. 2015
337 четения

1940 лв. в помощ на 10-годишния Слави събраха на благотворителен концерт ученици от СОУ “Емилиян Станев” във Велико Търново. Богомил Бонев, сестри Диневи, Галин и Стелияна Христова бяха само част от известните поп и фолк изпълнители, които пяха без хонорар в подкрепа на каузата. Техните изпълнения в голямата зала на Общината аплодираха повече от 300 души. Всички те са закупили билети на стойност 4 лв., а средства са постъпили и в дарителницата, поставена в залата.

Концертът “Да помогнем на Слави” беше организиран от осмокласниците Габриела и Георги Тодоров заедно със Симона Димитрова и Светлозар Христов от 12 клас. Вчера те отчетоха, че вече са превели даренията по сметката на болното дете, което се нуждае от скъпо поддържащо лечение в чужбина. “Разбрахме, че Слави от няколко дни е в болница, защото е развил пневмония. До края на седмицата трябва да се възстанови и да замине на операция в София, с която да го подготвят за продължаващото лечение в Москва”, обясни Габриела.

Момичето сподели, че тя и нейните съученици са са доволни от събраната сума. “Щастливи сме, защото всички изпълнители отвориха сърцата си за доброто и се съгласиха безвъзмездно да помогнат. Подкрепиха ни много търновски деца и младежи, което за нас е изключително важно”, каза осмокласничката.

Четиримата съмишленици изказаха специална благодарност на кмета Даниел Панов, който стана патрон на концерта и им предостави залата на Общината. Те благодариха на всички институции и фирми, които са ги подкрепили, на ръководството на училището и на училищното настоятелство.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново