18-годишната художничка Йона Томова открива първа изложба

Публикувано на пт, 17 Мар. 2017
686 четения

Свои живописни творби ще представи в първа самостоятелна изложба 18-годишната Йона Томова от Велико Търново. Експозицията на младата художничка включва 30 творби, а сред тях има нефигурални композиции и класически пейзажи, изпълнени в акрилна и маслена техника. Темите са вдъхновени от природата, приятелството и музиката.
Изложбата на Йона ще бъде подредена във фоайето на Изложбени зали “Рафаел Михайлов”. Тя ще бъде открита официално днес от 17,30 часа от художника Емил Калоянов – Слънцето, който от години развива таланта на момичето.
Йона е възпитаничка на СУ “Емилиян Станев” и тази година ще бъде абитуриентка. С изобразително изкуство се занимава от 2013 г., а неин наставник и учител е Емо Калоянов.
През 2014 и 2015 г. художничката е участвала в съвместните изложби заедно с млади автори от Велико Търново. През следващата година картината є “Чангабанг” е избрана да участва Есенния салон на изкуствата, организиран от търновското представителство на Съюза на българските художници. През 2016 г. Йона е спечелила и трета награда в конкурса на тема “Дърветата на земята”, организиран от Министерство на околната среда и водите по повод Деня на земята. Картини на търновската авторка вече са собственост на частни лица.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново