140 години от обявяването на Лясковец за град ще честват лясковчани

Публикувано на пт, 6 мар. 2020
318 четения

На 15 март 1880 година с решение на Княжеската канцелария в свободна България, селището Лясковец се провъзгласява за град.

Тази година се навършват 140 години от обявяването на Лясковец за град. По повод кръглата годишнина Община Лясковец организира честване, което ще се състои на 13 март 2020 година в читалището в Лясковец и има начален час – 18:00 часа.

За празника ще бъде направена изложба от фотоси, проследяваща развитието на град Лясковец по отношение на градска среда, култура, икономика, която ще бъде разположена във фоайето на читалище „Напредък-1870” и ще може да бъде видяна от жителите на града, непосредствено преди концерта.

Честването ще включва и празнична литературно-музикална вечер, в която участници са три поколения лясковчани. „Мой Лясковец – начало във безкрая” е рециталът по стихове на Стефан Поптонев, в който участват ученици от СУ „Максим Райкович”, с ръководител Росица Петрова. С рецитал по стихове на лясковски поети ще продължат поетичните изяви и на членове на клуб „Вдъхновение”, а третото поколение ще се представи с песни, посветени на родния град, представени от певиците от вокален състав „Бели ружи” с художествен ръководител Добринка Стателова.

След поздравителното слово на кмета д-р Гецова към съграждани и гости на града, лясковчани ще бъдат зарадвани с подарък от общинското ръководство – празничен концерт на фолк-певицата Цветелина.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново