130 млади певци участваха в конкурса “Звездици за Лора”

Публикувано на пн, 16 Апр. 2018
203 четения

130 млади изпълнители от цялата страна взеха участие в 14-ото издание на конкурса „Звездици за Лора”. Той се провежда в памет на Лора Николова – едно от децата, които загинаха в катастрофата при река Лим. Форумът се провежда по инициатива на нейния баща Илиян Николов, съвместно с ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ и Община Свищов.
Изпълненията на участниците бяха оценявани от жури с председател Маргарита Хранова и членове Мими Иванова, доц. Етиен Леви, Дариана Генова, Мая Райкова, Кристина Иванова – носител на наградата „Звездици за Лора” за 2014 г, и Росен Маринов от Община Свищов.
Голямата награда тази година беше връчена на 19-годишния Маломир Ингилизов от Бургас. Той получи статуетката “Звездици за Лора”, изработена от скулптора Чавдар Велчев, и паричната награда в размер на 300 лева, осигурена лично от кмета на Свищов Генчо Генчев.
В първа възрастова бяха отличени няколко млади изпълнители от региона. Далия Хасан Уфук Гюляй от Велико Търново спечели втора награда, а трето място журито присъди на Александър Момински от старата столица и Петя Стефанова от Свищов. Във втора възрастова група журито удостои домакините Вилияна Иванова и Борислав Борисов съответно с първа и втора награда. Кристиян Менев от Велико Търново също беше класиран на второ място.
При представителите на трета възрастова група Карина Илиева беше удостоена с първа награда, а Грета Георгиева с трета, и двете момичета са от Свищов. В пета възрастова представителката на домакините Никол Борисова беше отличена с първа награда.
През тази година за първи път бяха връчени две нови награди. Председателат на Арт център «Кърнолски» Димитър Кърнолски връчи на няколко млади таланти ваучери, които обезпечават финансовите им ангажименти при участие в международни конкурси. Втората изненадваща награда беше връчена на Илиян Николов от фейсбук групата “Конкурсите за млади изпълнители”, която чрез анонимна анкета сред потребителите прави класация за най-добри музикални конкурси за млади изпълнители в България. Резултатът от анонимната анкета класира конкурсът „Звездици за Лора” на първо място. Бащата на Лора пожела наградата да бъде съхранявана в Община Свищов, за да може да є се радват повече хора и да остане в историята.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново