13 абитуриенти от гимназията по икономика вече са студенти в УНСС

Публикувано на пн, 11 Дек. 2017
551 четения

13 абитуриенти от Старопрестолната гимназия по икономика вече са приети са студенти вв Университета за национално и световно стопанство в София в направление “Финанси, счетоводство и контрол”. Младите хора имат отлични оценки на Националното състезание по финанси и счетоводство за средношколци. Техният резултат Отличен 6,00 се признава за успешно положен конкурсен изпит при кандидатстване.

11 от дванадесетокласниците са от специалност “Оперативно счетоводство”, а двама учат в “Икономическа информатика. Те са участвали в най-голямото национално състезание за млади икономисти, организирано от УНСС и Асоциацията на икономическите училища в България. В турнира са премерили знания 400 ученици от 20 професионални гимназии в страната. Поради огромния интерес към състезанието, то се е провело на два тура. В продължение на 2,5 астрономически часа гимназистите са решавали финансови и счетоводни казуси.

Общо 327 са първенците, а сред тях са и всички участвали ученици от Старопрестолната гимназия по икономика. Някои от тях се приети в Стопанска академия “Д. А. Ценов” в Свищов още в 11 клас, а други – в Икономическия университет във Варна. Предстои им да положат успешно държавните зрелостни изпити и държавния изпит за придобиване на трета степен на професионална квалификация и да изберат в кой вуз да се запишат.

Златина ДИМИТРОВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново