101 абсолвенти по право от ВТУ получиха дипломи

Публикувано на нд, 22 Апр. 2018
291 четения

101 абсолвенти по право от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” получиха дипломи на официална церемония в музей „Възраждане и учредително събрание“. Младите юристи се дипломират в редовна и задочна форма на обучение. Дипломи с отличие бяха връчени на 17 абсолвенти.

Ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов приветства абсолвентите. “В това свято място, от което е тръгнала нова България, тръгва и следващият випуск, който ще промени страната ни. Служете на закона, а не на силните на деня, така вие ще бъдете силните. Вярвам, че вие ще сте пример за следващите поколения. Бъдете здрави, но където и да сте, не забравяйте, че сте българи и сте възпитаници на Великотърновския университет. На добър час!”, заяви проф. Бонджолов.

Юридическият факултет е създаден през 1991 г. и е първият извънстоличен правен факултет в страната. В специалността “Право” се подготвят юристи – специалисти за нуждите на съдебната система, за правното осигуряване на държавните институции, търговски дружества, банки, застрахователни дружества и др.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново