След ударни проверки и предписания изчистиха старата столица от 356 изоставени трошки

Публикувано на чт, 10 мар. 2016
719 четения

Обезкостеният автобус, непотърсен от собственика му, който беше принудително репатриран. сн. Община В. Търново

356 изоставени от собствениците им автомобили вече са махнати от улиците, тротоарите и градинките във Велико Търново. Изчистването на трошките за последните две години е в резултат на ударни проверки и предписания от специално назначена комисия със заповед на кмета Даниел Панов.
Последните 60, излезли от употреба, автомобили бяха прибрани от собствениците им през миналата есен и тази зима и не се стигна до репатрирането им. За принудително преместване са определени 24 трошки със заповед на градоначалника. За тези коли не са издирани собствениците им, нямат регистрационни табели и са изтекли предписанията за доброволното им премахване, посочиха от Инспектората на Общината. Според Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства, този тип автомобили представляват отпадък.
4 от определените за репатриране МПС вече са извозени на общинската площадка. Сред тях има и малък автобус “Чавдар”. Ако в 14-дневен срок собствениците им не ги потърсят и не платят таксата за принудителното извозване, излезлите от употреба автомобили се разкомплектоват за вторични суровини.
Излязъл от употреба автомобил се води МПС с прекратена регистрация, за което има уведомление от лицензиран застраховател, както и МПС, което не е минало технически преглед повече от две години, също и изоставено върху общински или държавен имот.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново