В “Етър” са наясно с “Черно море”, Гонзо притеснен, че не знае нищо

Публикувано на пт, 8 мар. 2013
314 четения

Разузнаването на съперниците бе основна тема от двата лагера преди предстоящото първо пролетно гостуване на “Етър” в 17-ия кръг на “А” група. “Виолетовите” играят утре във Варна срещу “Черно море”, мачът е на стадион “Тича” от 15:30 ч. Треньорът на етърци Сердар Даят се похвали, че има пълна яснота върху отбора и качествата на съперника, докато наставникът на варненци Георги Иванов – Гонзо е притеснен от пълната липса на информация.
“Виолетовите” направиха куп промени през зимната подготовка и са почти изцяло в нов състав. За представянето им в контролите също няма почти никаква информация, пишат варненските медии. Гонзо се опитал да намери видео от контролите на “Етър” в подготовката, но ударил на камък, тъй като те не бяха снимани. После потърсил запис от първата среща с “Монтана”, за да може все пак да придобие някаква представа за игровия облик на “виолетовите”. Ако не успее да разузнае съперника, “Черно море” вероятно ще трябва да играе “на сляпо” във втория пролетен кръг.
В същото време Сердар Даят гледа в Разград мача на черноморци срещу шампиона “Лудогорец”, загубен с 2:0. “Наблюдавах двубоя им с “Лудогорец”. Физически са силни и здрави, с много добра защита, докато атаката им е по-слаба. Не са толкова технични, но са много борбени. Аз имам поглед върху съперника, дали той има проблеми с нашето разузнаване, мен не ме касае”, коментира възпитаникът на Кьолнската школа.
Даят още след двубоя в Сливен с “Монтана” обяви, че това е било мач финал и такива ще са всички предстоящи двубои. Победата върна “Етър” в сметките, но трудното тепърва предстои. И есента при Цанко Цветанов “болярите” започнаха с победа в Монтата, но после влязоха в “черна” серия.
Програмата на етърци в първите пет кръга е точно срещу преки конкуренти. В събота тимът гостува на “Черно море”, после приема “Берое”, излиза в Гоце Делчев и приема “Локомотив” (София). Ако в тези мачове не понатрупа точки, после идват още по-тежки битки с “Литекс”, ЦСКА, “Лудогорец”, “Левски” и става много сложно…
Във “виолетовия” тим са спокойни и се надяват да вземат точки във Варна. През есента на стадион “Ивайло” черноморци излъгаха “Етър” с 1:0 в мач със скандално съдийство на Калин Людмилов.
“След съботната победа се чувстваме по-уверени и спокойни. Много сме щастливи, че започнахме полусезона с успех. Той беше много важен за нас, защото така намалява стресът върху футболистите. Спокойни сме, играем добър футбол. Искаме 1 или 3 точки срещу “Черно море”, заяви треньорът Сердар Даят.
По традиция той отказа да коментира каквото и да е около състава за предстоящия мач и дори не отговори на въпроса, дали ще има промени в групата, след като сега “Етър” разполага с 25-26 футболисти. “Вече знам кои ще са 18-те футболисти в групата, напълно готови са, но имената им сега няма да обявявам. Мога само да кажа, че всички играчи са здрави и на линия за мача”, добави треньорът. Отборът заминава в петък и ще нощува във Варна.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново