Каратеките на “Етър” втори за купа “Алеко”

Публикувано на ср, 24 май 2023
96 четения

За трета поредна година Карате клуб “Етър” участва на Международна купа “Алеко” в Свищов и се класира на почетното второ място в отборното подреждане. В състезанието взеха участие 320 спортисти от 16 карате клуба, като един от тях бе румънски. 16 възпитаници на треньора Николай Лесичков премериха сили с останалите, като “Етър” извоюва 15 отличия, от които 7 златни, 5 сребърни и 3 бронзови.
Амира Абулибде победи на кумите при кадетки в кат. +54 кг. Борислав Благоев е първи на ката индивидуално и на кумите в – 30 кг. Георги Марков взе титлата на кумите в +44 кг. Шампиони на ката отборно са момчетата на 10-11 г. в състав Георги Марков, Борислав Благоев и Радослав Русанов. В същата възраст златни медали на кумите отборно взеха Александър Юзефович, Георги Марков и Радослав Русанов. Сребърни отличия спечелиха Амира Абулибде на кумите при джуниори в +61 кг, Дария Мартинова на ката и кумите в +30 кг, Александър Юзефович на кумите в +40 кг и Емануела Иванова на кумите в -42 кг. Бронзовите медалисти са Емануела Иванова на ката, Радослав Русанов на кумите в -40 кг и Константин Костадинов на кумите в -52кг.
“Усилията на всички наши състезатели представиха клуба ни в най-добра светлина. Новите каратеки дадоха всичко от себе си и със сигурност притежават потенциала да развият своите умения и да се включат в следващите борби за медали. Изключително съм доволен от спортния дух, постоянството и отдадеността, която нашите състезатели демонстрират, и по този начин жънат успехи на всяко едно състезание”, заяви Николай Лесичков – треньор и председател на КК “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново