Полски Тръмбеш затваря два главни пътя в защита на полицейското управление

Публикувано на вт, 14 юни 2022
1759 четения

Полски Тръмбеш затваря два главни пътя за 1 час в петък в защита на полицейското управление. Блокадата ще е от 10 до 11 часа и ще бъдат затворени два участъка – край Масларево и Петко Каравелово. Причината е, че от 1 юли се полицейското управление става участък към РУ – В. Търново със заповед на вътрешния министър. Решението за протеста е от днес на общинското ръководство на Община Полски Тръмбеш по искане на местния инициативен комитет и след среща с кметовете от селата.
За един час недоволните жители на общината ще блокират движението в мирен протест на двата главни пътя I-3 Русе – София в района на кръстовището за Масларево и Вързулица и до главен път I-5 Свиленград – Русе в района на Петко Каравелово.
Над 300 души от всички села в общината ще излязат на митинга, сочи предварителната информация, за да подкрепят решението на Общинския съвет от 9 юни, когато на извънредна сесия бе гласувана декларация против заповедта за „ реформа”, при която се закрива управлението на МВР и на неговото място остава участък с намален щат, различни функции и правомощия. На 10 юни кметът на Полски Тръмбеш и неговите заместници участваха в протеста на община Стражица, след като ден по-рано на извънредната сесия пристигна кметът Йордан Цонев и председателят на ОбС Илиян Маринов. На 17 юни паралелен протест за втори път ще има и в община Стражица, която заедно с Полски Тръмбеш е против закриването на районното полицейско управление.
Уведомлението на инициативния комитет в Полски Тръмбеш за мирния протест е изпратено до кмета Чакъров, до директора на Областно пътно управление инж. Венцислав Ангелов и до началника на полицията в Полски Тръмбеш гл. инсп. Марин Маринов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново