Предлагат в Поликраище да има „легнали“ полицаи и камера за скорост заради трафика

Публикувано на пн, 11 окт. 2021
329 четения

????????????????????????????????????

Да бъде монтирана стационарна камера за контрол на скоростта на главния път В. Търново – Русе, минаващ през село Поликраище. Това е едно от предложенията, около което се обединиха участниците в работната група, заседавала в Областна администрация във връзка с предприемането на мерки по отношение на тежкия трафик през селото. В тази връзка предстои да бъде изготвено писмо до Главна дирекция „Национална полиция“ с искане за монтиране на стационарното автоматизирано техническо средство за контрол на скоростта.
Срещата в Областна администрация беше инициирана от областния управител инж. Георги Гугучков след подписка от жителите на село Поликраище. Те настояват също и за „легнали“ полицаи, за изготвяне на експертна оценка и анализ на състоянието и качеството на пътя и неговата годност за експлоатация по международните стандарти. Хората искат също и оценка и анализ на шумовата среда и вибрациите за гарантиране правото на живущите на здравословна и благоприятна среда в съответствие с установените стандарти и норми.
В срещата са участвали заместник областният управител Станислав Николов, представители на Община Горна Оряховица, Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Велико Търново, ОДМВР – Велико Търново, Областно пътно управление, Регионална здравна инспекция и др.
Второто решение на работната група е изграждането на две повдигнати неравности преди и след пешеходните пътеки в границите на селото. За целта предстои да бъде внесен проект в Областно пътно управление – Велико Търново от страна на Община Горна Оряховица, съгласуван с полицията.
Третото решение е Регионалната здравна инспекция да окаже съдействие на Община Горна Оряховица и Областно пътно управление за извършване на измервания на проникващ шум в обектите, подлежащи на здравна защита, за установяване съответствието с нормативно определените гранични стойности за всички периоди на денонощието – дневен, вечерен и нощен.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново