Стражица с ясен план как ще изглежда общината след 7 години

Публикувано на пн, 14 Дек. 2020
522 четения

План за интегрирано развитие на Община Стражица за периода 2021-2027 година беше приет на заседанието на местния парламент на 30 ноември. Той ще е основният инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно осигуряване на развитието на община Стражица през следващите седем години.
Като стратегически документ, планът обвързва сравнителните предимства и потенциал на местно ниво с ясно дефинирана визия, цели и приоритети, свързани от общия стремеж за устойчиво развитие, по-добра обществена среда и по-висок жизнен стандарт на хората в общината.
Превръщането на Община Стражица в привлекателно място за бизнес, живот и туризъм е основната идея, залегнала в плана. През 2027 г. регионът трябва да е европейска зелена община с функционираща модерна инфраструктура.
Икономически подем и конкурентоспособност, развитие на човешкия потенциал и усъвършенстване на социалните дейности и устойчиво териториално развитие са стратегическите цели на плана.
Приоритетите за развитие за региона през следващите 7 години ще са свързани с икономическо развитие на традиционни отрасли, ефективна бизнес среда и осигуряване на трайна заетост, развитие на достъпни образователни, здравни, социални услуги, културни, младежки и спортни дейности, както и подобряване на селищната и междуселищната свързаност и качеството на средата на живот
В програмата към плана са разписани всички важни проекти, които общината ще реализира през новия програмен период.
Индикативния бюджет за изпълнението на плана е приблизително 75 млн. лева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново