Поздрав от Румен Павлов, кмет на Oбщина Стражица

Публикувано на чт, 15 авг. 2019
336 четения

Уважаеми ЖИТЕЛИ на ГРАД Стражица,

Най-сърдечно Ви приветствам с 50-годишнината от обявяването на Стражица за град. Приемете моите пожелания да бъдете усмихнати, позитивни, изпълнени с мечти достойни хора. Гледайте напред към новите възможности и вярвайте, че най-доброто предстои!
Празникът на нашия град съвпада с Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица – един от най-големите християнски празници. Още по-важен е този ден за нас, жителите на Стражица, защото именно на него вярващите търсят покровителството на света Богородица в своите житейски проблеми. На този ден се правят родови срещи, курбан за живот, за здраве, за плодородна година и против премеждия и болести. Нашият празник е повод за надежда, че Божията Майка ще ни закриля и занапред, защото имаме нужда от това. Вярата ни, че ни очакват по-хубави дни и че децата ни ще живеят в един по-спокоен и уреден свят, ще ни окрилява и мотивира да понасяме трудностите и да намираме верните решения.
Всички ние сме благодарни на предците си и почитаме съгражданите си, които са дали много за града и Родината си. Стражица е отгледала много достойни синове и дъщери, които са прославили името ѝ. Не трябва да забравяме и съвременниците си, които в областите на промишлеността, земеделието, образованието, социалните грижи, културата и всички други дейности ежедневно дават своя принос за развитието на града и подобряването на качеството на живота ни.
На този ден ние избираме и почетните граждани, а техният списък в годините не е малък. Това са хората, на които сме благодарни за труда и усилията им, за всичко, което са направили за нашия град. Затова им изказваме нашата огромна благодарност и споделяме надеждата им за една по-красива, по-спокойна и по-благоденстваща Стражица.
Целите на общинското ръководство през моя мандат не се ограничаваха в стандартния план, а мотивацията ни през цялото време беше, макар с ограничен ресурс, да подобряваме качеството на живот на хората и да стимулираме местната икономика. Усилията ни се оправдаха с включване в различни проекти и програми на Европейския съюз за създаване на условия за по-пълна трудова реализация на хората, за подобряване цялостната инфраструктура и значително по-добра жизнена среда, съчетано с богат духовен и културен живот.
За 50-годишнината от обявяването на Стражица за град можем да се гордеем с направеното и оставеното след нас, а занапред ще си пожелаем усилена работа и много бъдещи успехи.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,
СТРАЖИЦА!
Румен Павлов,
кмет на Oбщина Стражица

loading...
Пътни строежи - Велико Търново