700 000 лв. чака Г. Оряховица за ремонт на улици

Публикувано на вт, 6 авг. 2019
634 четения

Близо 700 000 лв. ще струва ремонтът на най-разбитите улици в централната част на Г. Оряховица, както и в четирите големи кметства Долна Оряховица, Първомайци, Поликраище и Драганово. Общината е обявила обществена поръчка, въпреки че все още не са осигурени необходимите средства. Целта е чрез нея да бъде извършено проучване на пазара и реалните цени, които ще бъдат сравнени и анализирани, за да се определи прогнозната стойност на обществената поръчка.
За Г. Оряховица се предвижда ремонт на улиците “Гурко”, “Дунав”, “Марица”, “Оборище” и “Шейново”, които отдавна са в критично състояние. Въпросните улици бяха подадени за финансиране от Комисията за бедствия и аварии още миналата година и бяха одобрени, но след дъждовете това лято отново пострадаха.
В Долна Оряховица от ремонт се нуждаят улиците “Райко Даскалов”, “Родопи” и “Черно море”. В Поликраище са набелязани за рехабилитация ул. “Иван Цвятков”, “Средна гора”, “Струма” и “Тодор Чангов”, в Първомайци – “Волга” и “Райна Княгиня”. В Драганово предстои изкърпване на “Пирин”, “Хаджи Димитър”, “Цар Освободител” и “Янтра”.
Ако не постъпят оферти в местната администрация, обществената поръчка ще се обяви според парите, които е предвидил възложителят.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново