Фестивал на изкуствата в Разпоповци събра творци от страната и чужбина

Публикувано на чт, 2 май 2019
406 четения

Фестивал на изкуствата се проведе в еленския квартал Разпоповци.  Празникът под наслов “Творческа пролет Разпоповци 2019″организираха група ентусиасти от Еленския край. В него участваха творци от страната и от чужбина.

След пасхалната служба в църквата, участниците и гостите на събитието се отправиха към читалището, където се състоя поетичен рецитал. Със свои стихове се представиха Люба и Фикрат Салимови от Литва, Петър Чухов от София, Албена Стефанова от Велико Търново, руските автори Ирина Пожарицкая и Анна Ловецкая, които живеят в България. Ружка Коева запозна присъстващите със история на Разпоповци.

В рамките на програмата беше открита изложба под мотото “Разпроповци: минало и настояще”, а в нея със свои творби се включиха местни фотографи и художници.   Празникът уважиха кметът на Община Елена инж. Дилян Млъзев, който приветства организаторите и участниците и подкрепи фестивала.

Празникът продължи на площада с танци на ТФК “Еленика”. На присъстващите беше раздаден курбан, осигурен от семейство Трухчеви.

“Великолепна идея за възстановяване на културния живот! Прекрасна експозиция, великолепни картини и снимки, носещи и предаващи на поколения духа на Разпоповци!”. Това написаха гостите на празника в книгата за пожелания и впечатления.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново