Фотографът Радослав Първанов представя проекта си „Аз съм Българка!“

Публикувано на вт, 7 авг. 2018
198 четения

Проектът „Аз съм Българка!“ на младия фотограф Радослав Първанов ще бъде представен във Велико Търново по повод 110-годишнината от обявяването на Независимостта на България. Целта на автора е посетителите на изложбата да се почувстват горди българи и да се докоснат до историята и традициите, до красотата на българката и пленяващите цветове и детайли на автентичното българско народно облекло. Желанието на Първанов е да покаже изложбата във всеки град, участвал при заснемането на проекта. Старата столица е представена с два сюжета – на крепостта „Царавец“ и хана “Хаджи Николи“.

“На откриването на изложбата ще се състои и премиерата на клипа, който е създаден специално по хронологията на снимките. С него ще се пренесете на място в деня и часа на снимките. 20 българки и 2 деца, 25 сюжета, 37 места. Разказът ще бъде пълен, защото освен фотосите, филмът и авторът ще ви потопят в една наистина възрожденска обстановка. Изненадите не свършват дотук, най-интересното ще можете да видите и изживеете на живо, като дойдете на откриването”, споделя Радослав.

Изложбата във Велико Търново ще бъде открита на 21 септември от 17.30 часа в Изложбените зали “Рафаел Михайлов”. Експозицията на „Аз съм Българка!” ще остане в старата столица до 10 октомври. За периода на изложбата партньорът на проекта Chateau Burgozone организира томбола с награди – луксозно издание на вината, произведени от бутиковата изба. Участието в томболата ще става със сканирането на специален QR код, разположен при изложбата, който регистрира участието за теглене на предоставените награди – 3 бутилки вино Chateau Burgozone.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново