Павликени работи по проект за 184 000 лв. с два испански града

Публикувано на чт, 15 февр. 2018
227 четения

Павликени и испанските градове Мелиде и Ла Баня реализират съвместен  социален проект за 184 035 лв. Безвъзмездната финансова помощ е осигурена по ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от ЕСФ на Европейския съюз. Трите общини въвеждат социални иновации и обменят добри практики на пазара на труда, за да бъде намалена безработицата. Ще бъдат обхванати неактивни групи над 29-годишна възраст, отдалечени трайно от пазара на труда.

По съвместния проект в Павликени ще бъдат въведени две социални иновации, които са практики в  Малиде и Ла Баня. Информационен център ще консултира и помага на безработни да си намерят работа. Пред кметствата на общината ще бъдат изнесени информационни табла за пазара на труда. В същото време ще бъде създаден и информационен сайт. Там ще бъдат обявени работни места, които фирмите търсят.

Павликени е една от общините с повече ромско население. От администрацията смятат, че прилагането на опита на испанските градове ще раздвижи пазара на труда в общината и ще насърчи обезверените безработни да си намерят работа. Освен това в общината ще се провеждат и практически семинари и курсове по различни теми, които да дадат възможност за умения и преференции при търсене на работа.

Вася ТЕРЗИЕВА

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново