Търсят доктор или икономист с 5 години стаж за шеф на свищовската болница

Публикувано на вт, 30 ян. 2018
394 четения

Вече са ясни правилата за провеждането на нов конкурс за управител на болницата в Свищов. Мястото е вакантно, след като досегашният шеф д-р Венцислав Михов изненадващо подаде оставка на 25 януари. Днес, на извънредната сесия на Общинския съвет, ще бъде гласувано предложението на кмета на Свищов Генчо Генчев за провеждане на нов конкурс за управител. В момента болницата се представлява от кмета на общината.
Доктор, зъболекар или икономист търси администрацията за шеф на лечебното заведение. Кандидатите трябва да имат трудов стаж най-малко 5 години, а също и специалността “Здравен мениджмънт”. Освен това те трябва да представят своя програма за развитието на болницата. Програмата трябва да засяга четири теми – управление, финансиране, етични стандарти и норми на поведение и повишаване качеството на здравната услуга. Конкурсът ще бъде проведен на следващия ден, след крайния срок за подаване на документите.
Със специална заповед ще бъде назначена изпитна комисия, която се състои от председател и секретар, а също представител на РЗИ, общински съветник и юрист. За резерва са предвидени още двама общински съветници.
Последният шеф на свищовската болница д-р Венцислав Михов беше управител по-малко от две години. Той спечели конкурса в края на март 2016 г. с амбицията като бивш директор на РЗОК в Плевен да помогне на лечебното заведение да стопи дълговете си, които бяха над 1 млн. лева. До края на 2017 г. ръководството на болницата имаше задължения от 450 000 лв. Според кмета Генчев, стационарът не е заплашен от затваряне и ситуацията в болницата е сходна с кризата в други лечебни заведения, за които е трудно да съществуват като търговски дружества при замразени цени на клиничните пътеки. Без ангажираността на държавата ние няма как да се справим, е категоричен Генчо Генчев.
Едва ли има друга община в България като тази в Свищов, която толкова много е помогнала на своята болница. Само за година-две от общинската хазна в лечебното заведение са финансирани над 1 млн. лева.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново