Беатрис и Мартина спечелиха конкурса за най-хубава сурвакница

Публикувано на пн, 18 Дек. 2017
350 четения

Второкласничката Беатрис Паришева от СУ “Вела Благоева” и Мартина Павлова от 6 клас на ОУ “Бачо Киро” печелят първите места в традиционния конкурс за сурвакници, организиран от Общинския детски комплекс във Велико Търново.
Творческото състезание “От Коледа до Васильовден” се провежда за осма поредна година.
111 сурвакници бяха журирани тази година и оценени по техника на изпълнението, богатство на мотивите и автентичност. Те са подредени във фоайето на втория етаж на Общината, а официалното откриване на изложбата е в понеделник от 15 часа. Тогава ще бъдат наградени и призьорите в конкурса.
Подгласници на победителката при по-малките са Ема Павлова от 3 клас на ОУ “Бачо Киро” и първокласничката Христа Иванова от СУ “Вела Благоева”. При големите ученици второ и трето място заемат двама възпитаници на ОУ “Христо Смирненски” в Самоводене – Ивет Христова и Радостин Анчев.
В конкурса участваха ученици от 1 до 7 клас от цялата община, разделени в две възрастови групи. Най-активни се оказаха учениците от ОУ “Св. Патриарх Евтимий”, които са изработили 38 сурвакници. След тях се нареждат възпитаниците на СУ “Вела Благоева” и ОУ “Бачо Киро”.
Освен наградите за призовите места журито раздаде и няколко специални отличия. Наградата за автентична сурвакница получават третокласниците Антон Марков и Никола Мошев от “Бачо Киро” и Валентин Иванов от 2 клас на “Вела Благоева”. Призът за екипна работа отива при учениците от 4 “б” клас на ОУ “Свети Патриарх Евтимий”.
Златина ДИМИТРОВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново