С дарения болницата в Г. Оряховица е с модерен кухненски блок

Публикувано на пн, 22 май 2017
250 четения

Общинската болница в Горна Оряховица има нов модерен кухненски блок. Той се намира в детското отделение. Кухнята е изградена с дарения на германската благотворителна фондация “Помощ за България”, която е предоставила 5070 лв. В момента се ремонтират и 4 детски помещения за бебета, а близо 900 малки пациенти са преминали през детското отделение. За 2017 г. досега те са 354, отчете шефът на педиатрията д-р Елена Ангелова.
От дълги години приятелство свързва шефа на болницата д-р Иван Иванов и председателя на фондацията Юрген Мюлер, който неведнъж е помагал на лечебното заведение, а преди това и на еленския стационар. Миналата година дори фондацията дари 10 000 лв., с които бяха ремонтирани санитарните възли на детското отделение.
Тази година горнооряховската болница ще работи по 119 клинични пътеки, като 14 от тях са нови и са в областта на анестезиологията, кардиологията, УНГ, гастроентерология и физиотерапия, информира д-р Иванов. Договорът със здравната каса вече е сключен. От миналата година са назначени 6 нови лекари, а годишно преминават над 10 000 пациенти.
За първото тримесечие на тази година средната заплата за лекар вече е 1408 лв., а на специалистите по здравни грижи – 777 лв., отчете д-р Иванов.
В. АЛЕКСИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново