30 фотографи участваха в “Бодиграфия 2013”

Публикувано на чт, 22 авг. 2013
1109 четения

75 фотографии, дело на 30-те участници във фотографския симпозиум „Бодиграфия 2013”, ще бъдат представени в изложба в комплекса „Рафаел Михайлов”, която ще бъде открита утре вечер от 19 часа. Тя ще остане отворена за посетители до 4 септември. След това ще отпътува за Приморско, където ще бъде представена във фотографския форум „Фотоваканция”, съобщи Валентин Русанов, един от организаторите на „Бодиграфия 2013”.

Шест са чуждите фотографи , които снимаха в района на Велико Търново и Дряново. Сред тях са Нико Туидо – професионален фотограф от Турция, който работи за списанията „Еф Ейч Ем”, „Нешънъл Джиографик”, „Плейбой” и „Максим” и Зисис Цубос от Гърция, който за трета година участва в симпозиума. И двамата са очаровани от организацията и възможностите за работа и снимане тук и обещаха да се върнат отново. Професионалните фотографи са били разделени на седем групи, работили със седем модела по време на пленера.

До момента в арт проявата са участвали над 150 фотографи от Израел, Великобритания, Гърция, Турция, Румъния, Русия, Великобритания. Фондът на симпозиума вече наброява над 500 фотографии, които са показвани в редица изложби в страната и чужбина. Пленерът по бодиграфия е единствената подобна проява от този вид в цяла Европа, информираха организаторите.

Събитието се провежда в подкрепа кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019-а година.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново