“Болярчета” биха ЦСКА и взеха купа и бронзови отличия

Публикувано на вт, 12 апр. 2016
393 четения

Купа и бронзови медали спечелиха малките футболисти на “Болярчета”, набор 2007 година, на силния международен турнир “WEST FOOTBALL ARENA”, който се проведе в Дряново и Царева ливада. В мача за 3-4 място великотърновци биха заслужено ЦСКА с 1:0 и финишираха в призовата тройка. Възпитаниците на треньорите Десислав Божков и Николай Колев можеха да станат и първи, ако не бе нелогичната им загуба от “Фарул” (Констанца) на полуфинала.
“Болярчета” стартираха много силно и първо разбиха с 4:0 състава на румънския “Констанца”, а после удариха с 4:2 и коравия отбор на “Берое”. В третия последен мач от групата си те бяха също убедителни, като надиграха с 5:3 “Добруджа” и завършиха първи в предварителната си група. И петте попадения за победата наниза Богомил Александров.
На полуфинал “Болярчета” се изправиха срещу румънския “Фарул”. Мачът бе прекъсван заради проливен дъжд и после продължен. Великотърновци имаха териториален превес, но съперникът с два силни удара от фаулове вкара два гола за 0:2. Попадение на Радослав Найденов бе отменено, а тимът претендираше в друга ситуация и за дузпа, но въпреки превъзходството си загуби мача.
В двубоя за 3-4 място, който се игра на доста наводнен и тежък терен в Царева ливада, “Болярчета” постигнаха чудесна победа с 1:0 над ЦСКА. Гостите имаха специална агитка с хореография и пироефекти. Единствения гол в мача отбеляза Ради Найденов, който прехвърли вратаря на “червените” и донесе успеха.
На закриването в Дряново “Болярчета” получиха купа и бронзови медали, както и признанието на специалистите, че бяха един от най-силните отбори в надпреварата.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново