“Академик” освободи Антъни Таджу, играчи и треньори получиха заплати преди гостуването в Добрич

Публикувано на пт, 2 авг. 2013
470 четения

Първият си мач след завръщането в професионалния футбол ще изиграе в събота срещу “Добруджа” отборът на “Академик”. “Студентите” се завърнаха в професионалния футбол след пауза от 8 г. Свищовлии тръгват за Добрич днес след сутрешната тренировка. Там ще се настанят в луксозния хотел “Изида”, където ще останат до мача в 18 ч. 23-ама футболисти бяха картотекирани в БФС в понеделник. Треньорът Ангел Станков подписа договор за една година, след като пое отбора преди седмица от напусналия в посока Разград Стойчо Стоев. Съставът, спечелил последното първенство на Северозападната “В” група, като цяло бе запазен. От него бяха освободени само Дилян Димитров, Калоян Цветков и Ангел Цолов. Новите имена са добре познатият в крайдунавския град вратар Руслан Йончев, прибралият се от Етрополе Мартин Колев, нападателят Евгени Игнатов и централният защитник Даниел Граматиков. Освен тях при “студентите” акостираха и петима юноши на шампиона “Лудогорец” (Разград). Това са Радослав Михайлов, Антони Иванов, Преслав Колев, Марио Иванов и Християн Стефанов. В контролите от лятната подготовка “Академик” записа победа и загуба срещу “Дунав” (Русе), падна от “Литекс” и “Дунав” (Русе), направи ремита със “Светкавица” (Търговище) и “Лудогорец” и надигра “Бенковски” (Бяла) – два пъти, и “Локомотив” (Мездра). Вчера ръководството на свищовския клуб показа финансова коректност и всички играчи и треньори си получиха заплатите. На двубоя се очаква да присъства кметът на крайдунавската община Станислав Благов, както и солидна агитка. Всички налични футболисти са здрави и старши треньорът Ангел Станков ще има пълен избор. През тази седмица той се отказа от услугите на дошлия на проби чужденец Антъни Таджу и бранителят бе освободен.
Ангел Станков коментира, че очаква състезателите на “Академик” да се раздадат в пълна степен и да постигнат добър резултат, който да зарадва хората в Свищов.
Всичко около лиценза на клуба и стадиона е наред. През лятото съоръжението бе ремонтирано, завършена бе оградата, изграден нов сектор за публиката на гостуващите тимове, подменена дограма, възстановени санитарни възли. Огромна подкрепа на “Академик” оказва Стопанска академия, чийто ректор Величко Адамов предостави за ползване терени и общежития.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново