Тихомир Иванов победи световния вицешампион на турнир в Словакия

Публикувано: пн, 19 юни 2017 | Прегледи: 51
Намали шрифта Увеличи шрифта

Най-добрият спортист на община Свищов за последните две години Тихомир Иванов спечели престижния турнир по лека атлетика в град Шаморин (Словакия). Състезателят на СК “Свилоза” стигна до успеха на скок височина с постижение от 2.24 м. Възпитаникът на Георги Гетов се справи с тази височина от първия път. Преди това той премина от раз 2.10 м и 2.15 м, а 2.20 м преодоля в третия си опит. Иванов качи летвата и на 2.27 м, където направи три фаула. Нашият ас победи световния вицешампион на скок височина от Пекин 2015 – Гуовей Жан от Китай, който остана четвърти с 2.20 м. Втори се класира Мажд Един Хасал (Сирия), който се класира 7-и на олимпийските игри в Рио.
Турнирът се проведе при много силен вятър и неподходящи условия за скок на височина. Тихомир Иванов, който от края на м.г. на няколко пъти ползва базата на спортен комплекс “Ивайло” за подготовка, продължава да преследва покриването на норматив за участие на световното. Нормативът за участие на първенството на Планетата в Лондон е 2.30 м. Най-добрият резултат на Иванов в кариерата му е 2.29 м. Тази седмица той ще представя страната ни на Европейския отборен шампионат Първа лига, която ще се проведе във финландския град Вааса от 23 до 25 юни.
При жените честта на България ще защитава двукратната държавна шампионка за 2017 г. Моника Георгиева от “Локомотив 2010”, която ще бяга на 800 метра.
Георги ГЪРЕВ

Повече в Спорт
Затвори