Седем нови попълнения представи “Локо” (ГО), утре стартира битките

Публикувано на пт, 17 февр. 2017
264 четения

Седем нови попълнения представи в навечерието на подновяването на първенството ОФК “Локомотив”. Всички те вече са картотекирани и в добра физическа форма, така че могат да дебютират в официален мач още в първата среща с “Ботев” (Пловдив). Двубоят е на стадион “Локомотив” на 18 февруари от 17:30 часа.
Новите са Жан Амброуз, Карл Мадианга, Аристоте Ндонгала, Бедри Рюстемов, Меди Фенуиш, Петър Денчев и Софиен Муса. На практика френският език стана най-популярен в съблекалнята на “Локомотив”, тъй като петимата, без Бедри и Денчев, са френски граждани.
“Харесваме България и Горна Оряховица. Имаме добър треньор и добър отбор. Тук се играе здраво, набляга се на физическата подготовка и борбата на терена. Всички сме мотивирани да се представим на ниво и да помогнем на отбора да остане в Първа лига”, обобщи мненията на своите съотборници Жан Амброуз. Великотърновецът Бедри Рюстемов пък каза: “Още не съм усетил разликата между футбола в Испания и България, но тук се чувствам добре. Имаме хубав колектив и ще се борим”. Рюстемов е извървял пътя на младия Божинов от Малта до Италия и Испания. Присъедини се към “Локомотив” по време на подготовката в Анталия.
“Приятно изненадан съм от съотборниците си – млади момчета, които са амбицирани да направят нещо във футбола. Имаме добър колектив, но всеки се бори за мястото си в основния състав. Само с конкуренция можеш да израснеш. Така че не се плаша, напротив, амбициран съм”, каза и новият вратар Петър Денчев.
Според старши треньора Иван Колев всички вече са готови физически и могат да влязат в игра срещу “Ботев”. Единствено Симеон Мечев остава задълго извън строя. Оплаквания в ахилеса е получил Керчев след учебната игра в Царева ливада, но вероятно ще бъде възстановен до първия мач.
“Групата за двубоя с “Ботев” ще бъде определена в петък, но вече съм наясно със стартовия състав. Очаква ни много тежък мач. В “Ботев” има няколко класни попълнения. Наблюдавахме ги в Турция и смятам, че отборът е по-хомогенен и по-опасен, отколкото беше през есента, коментира съперника Иван Колев. Това не ни плаши. Нашата цел е да вземаме три точки от всеки мач, какво ще стане, ще покаже времето”, заяви Иван Колев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново