Полският халф Михал Протасевич е следващото ново име в “Етър 1924”

Публикувано на ср, 16 ян. 2013
344 четения

Михал Протасевич (вляво)

Още едно име на ново попълнение в “Етър” стана ясно вчера, въпреки че от клуба не оповестиха играчите, които се готвят с “виолетовите”. Става въпрос за полския офанзивен халф Михал Протасевич, който вече сам обяви пред медиите в своята страна, че преминава в “Етър”. Същото преди него стори и норвежецът Кай Рисхолт.
Протасевич е роден на 26 септември 1985 г., висок е 183 см и тежи 74 кг. Играе като ляв и десен офанзивен полузащитник. Има двойно гражданство – немско и полско. Юноша е на немския “Рот-Вайс” (Оберхаузен), после преминава през холандския “Твенте” (2004-2005), полския “Гурник” Забже (2005-2006), немските “Гладбек” и “Рот-Вайс” (Есен), а от 2007 г. трайно с малки прекъсвания е основен футболист на полския “Флота Швиноушчие”, който е настоящ лидер в Първа лига на Полша и с 40 точки води с пет точки пред втория в класирането.
Неотдавна Протасевич разтрогна договора си с тима по взаимно съгласие. “През следващите шест месеца ще играя в българския клуб “Етър 1924” (В. Търново). Треньорът му Сердар Даят идва също от Германия, където съм израснал и аз. Той търсеше играч за лявата зона на атаката и ми предложи офертата, която приех”, обяви пред сайта eurosport.onet.pl Михал Протасевич.
“Етър” след есента е на последно място и го чака тежка битка за спасяване, пише в материала на полските колеги. Предпоследният отбор е на 4 точки напред, а зоната за спасяване – на 6 точки. Сред конкурентите на етърци в зоната за изпадане или на границата са такива известни клубове като “Локомотив” (София) и “Берое” (Стара Загора), а положението не е много добро дори за “Славия” (София).
“Не съм сигурен, ако не бяха президентът Розвалка, директорът Дунайко и мениджърът Закржевски, дали “Флота Швиноучшие” нямаше да е в долните групи. Благодаря ви за доверието и за дадения ми втори шанс, благодаря на феновете, сред които имам много приятели, нека подкрепят отбора. Вярвам, че “Флота” ще успее да влезе във Висшата лига и ако това стане, аз също ще празнувам”, казва на сбогуване пред полските медии новото попълнение на “Етър 1924”.
Така новите имена при “виолетовите” засега стават шест – вече подписалите с клуба френски халф Жак Флей и сръбски вратар Ненад Филипович, както и все още пребиваващите на проби норвежец Кай Рисхолт, поляк Михал Протасевич и двама българи – нападателите Орлин Орлинов и Бирсент Карагарен.
По програмата от подготвителния период утре от 15:30 ч. етърци трябва да играят в Белек, Анталия, срещу турския “Йени Диарбакърспор”, когото през септември биха с 4:1. В събота от 15:00 ч. пък е контролата им с шампиона на Азербайджан “Интер” (Баку).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново