Великотърновецът Генчо Петков стана „Фотограф на годината“ на международния конкурс VIPA 2016

Публикувано на чт, 6 апр. 2017
2075 четения

Великотърновецът Генчо Петков беше отличен като „Фотограф на годината“ на международния конкурс VIPA 2016. За първи път в София тази вечер се състоя церемонията по награждаването, а победителите бяха определени от международно жури от професионални фотографи и гласуването на публиката от цял свят.
Петков участва с няколко творби в различни категории и при наличието на огромна конкуренция. За отличие се бориха 593 фотографии от цял свят. Гласуването за фотографските творби е продължило 8 месеца с 2 етапа на гласуване в следните категории: „Хора, „Модна фотография“, „Храна“, „Архитектура“, „Репортажи“ и „Атрактивни фотографии от България“. Във всяка от тях победителите ще си разделят по 6 000 евро – 2000 евро за първо място, 1500 – за второ, 1000 евро за трето и 800 и 700 евро съответно за четвърто и пето място.
Акцентът на събитието беше именно връчването на наградата за „Фотограф на годината“, който с доброто си представяне в максимален брой категории бе удостоен с почетна статуетка „Златен Voubs“ и допълнителна премия от 5000 евро.
На награждаването присъстваха победителите в шестте категории – фотографи от България, Румъния, Португалия, Словакия, Бангладеш и Нова Зеландия.
VIPA 2016 е един от най-големите фотографски конкурси в света с награден фонд от 41 000 евро. Той позволяваше участието както на професионалисти, така и на любители фотографи, а ниската входна такса го отличи от другите подобни конкурси.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново