В Павликени и Горна Оряховица провеждат срещи за мъжкото здраве

Публикувано на вт, 29 сеп. 2015
342 четения

Безплатни информационни срещи по темата за мъжкото здраве се провеждат в Павликени и Горна Оряховица. Те преминават под мотото “Отиди на преглед” и са част от националната кампания на Българското урологично дружество, което стартира масирани срещи в страната, с цел да бъдат разяснени проблемите по здравето на простата.
В Павликени срещата се проведе на 25 септември 2015 г. в пенсионерския клуб на ул. Съединение” № 2. В Горна Оряховица лекцията ще бъде на 2 октомври в пенсионерския клуб “Филип Тотьо Войвода” на ул. “Вичо Грънчаров”. По време на лекциите уролози ще разясняват какво представлява доброкачествената хиперплазия на простата, кога трябва да се отиде на преглед и какви са рисковете от забавянето му. Според уролозите всеки мъж над 50-годишна възраст, дори да няма оплаквания, трябва да отиде на уролог за простатата си, тъй като може да има скрити симптоми на заболяване. Ако има признаци като често уриниране, тъй като увеличената простата притиска пикочния мехур, мъжете не трябва да се лекуват сами с разни чайове и лекарства, а да потърсят специалист.
Три четвърти от мъжете над 50 години имат уголемена простата, но малка част от тях имат заболяване, сочи справка на урологичното дружество. Поради срам обаче малко мъже отиват при уролога или търсят помощ, когато се е развил вече злокачествен процес.
В. АЛЕКСИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново